Pàgines

dilluns, 31 d’agost del 2015

Fiords Orientals (costa est)

Ens llevem a Seydisfjördur, qualificada com la millor població de tots els fiords orientals. Casetes pintoresques de colors, muntanyes nevades, salts d’aigua per totes les muntanyes del voltant d’aquest enclotat poblet al peu d’un fiord i famós per ser un centre mercantil de l’industria de l’arengada!  De fet, els edificis de fusta del segle XIX van ser portats per peces des de Noruega durant el boom de l’arengada! Avui dia, el poble té molta vida a l’estiu i en especial els dijous que és quan arriba el ferry, però nosaltres el trobem moooolt tranquil.



Passejant visitem botiguetes d’artesans i de disseny vintage. Tot a preus prohibitius i alguna cosa una mica massa kitsch.  Abans de marxar, passem pel parc del poble on la Queralt s’ho passa d’allò més bé. Hi ha un munt de gronxadors, tobogans, vaivens, cordes, tirolines,... Per postres han vingut molts nens de cop, doncs aquí a Islàndia a l’hora del pati els nens van al parc del poble, habitualment annex a la mateixa escola. La Queralt anava abrigadíssima i aquí hi havia nens que s’han descalçat i tret els mitjons. Per ells és estiu clar!



Reculem fins a Egilsstaðir on prenem la carretera 92 per saltar posteriorment a la 96 i seguir ruta cap al sud pels fiords orientals. Dinem a Eskifjörður, posteriorment  creuem un túnel de 6 km per salvar un tram de 50 km entre fiords, però la resta que encara no en tenen, cal anar vorejant-los, entrant i sortint. Fem diferents parades per fer fotografies, les boires per la tarda comencen a tapar els alts cims, tot és novetat, tot és bonic i tranquil.




Passem per Höfn però és tard i estem cansats (avui tot el dia amb cotxe). Amb una mica més de temps, lo seu és sopar en algun restaurant un bon marisc. És la millor zona per menjar-ne i es veu que és boníssim.


Ens plantegem demà, en funció del clima, fer una excursió contractada al glaciar de Vatnajökull, pel que ens arribem fins a Jöklasel, a la F985 (punt d’inici de l’excursió) on dormim aquí esperant que demà faci bon dia i puguem fer tot el previst, que estaria molt i molt bé !.