Pàgines

dimarts, 5 de gener del 2010

Darrer dia a Oman. Mercat del peix.

Matinem per exprimir al màxim possible les escases hores que ens queden al Sultanat d'Oman. Des del llit però, s'escolten els cants a trenc d'alba de les mesquites. Estem en un hotel en plena Corniche i sortint al balcó veiem tota la façana marítima, on les edificacions reben els primers raigs de llum del sol, agafant un color blanc-daurat únic.

Sortim de l'hotel sense esmorzar per no perdre temps, anem al Mercat del Peix que està just davant de l'hotel. Cal anar-hi el més aviat possible, sinó ... tot el peix ja està venut que diuen.

El mercat és una planta baixa coberta sense tancar lateralment. Hi ha uns quants passadissos a banda i banda del qual hi ha exposats i es venen muntanyes de peixos de totes dimensions. Som els únics estrangers i notem que als paradistes mostren curiositat al veure'ns.

Alguns ens ofereixen agafar peces grosses i intercanviar quatre comentaris. Hi ha molta gent i molt guirigall, com a qualsevol llotja. Cal vendre ràpid per fer arribar el peix a les peixateries, restaurants, etc ...

Sortint del mercat fem les darreres petites compres a la Corniche, fotografies i... a esmorzar, recollir i cap a l'aeroport. Volem cap a Doha, la capital de Qatar.