Pàgines

diumenge, 8 de juny del 2008

El nord de l'illa amb un cabrit a la panxa !!!

De nou cap al bar de sota a casa, els arcs, aquest cop per esmorzar. Mentrestant arriba en Pedro i en Xavi ens "abandona", doncs se’n va a veure a la seva padrina a Inca, deixant-nos en mans de l'excelentíssim alcalde que ens farà de cicerone pel seu regne. És tot un honor que ens acompanyi en Pedro. Primer de tot ens porta a Selva (Seuva), i posteriorment a Moscari i Binibona, on hi ha uns raconets perduts on dos germans han passat de fer de pagesos per regentar un parell de complexos rurals turístics fantàstics (www.albellons.com ; www.binibona.com).

Recuperem en XT de nou a Caimari i entrem a la casa de la vila on en Pedro ens regala uns llibres típics d’aquí. S'afegeix en Quico amb dos nens i anem tots cap a dinar cabrit, abans però aturant-nos al santuari de Lluc a veure una altra verge moreneta.

Dinem en un restaurant a peu de carretera, just on s'inicia el camí per fer es torrent de Pareis. Ens rep en Cinto, un altre amic de’n Xavier i propietari del restaurant. Començem a dinar i ... quin dinar !!!, no parem de menjar, beure i riure !!! Ens menjem no ser quants cabrits entre tots i acabem que no podem dir ni fava. L'amabilitat dels amics de'n Xavir és tanta que no ens deixen ni convidar-los a cafè !!!

Tips com uns porcs, pugem tots quatre al cotxe per anar de visita pel nord de l'illa. Deixem Sa Calobra pel dia que fem es torrent de Pareis, doncs queda pendent per un altre visita a l'illa anar a fer-lo, i quan ho fem segur que tornarem a dinar al restaurant de'n Cinto per recuperar forces i fer de nou "unes rises"!!!

Visitem el poblet de Fornalutx, emplaçat en el centre de la Serra de Tramuntana en una profunda vall que partint del Puig Major es dirigeix a Sóller. Fornalutx, pot considerarse com un conjunt d’indiscutible interès paisatgístic i arquitectònic.