Pàgines

dimarts, 16 de setembre del 2008

Rwanda

Avui és un dia de trànsit i de canvi de país, entrem a Rwanda on condueixen per la dreta com estem acostumats i també és una hora menys, és a dir, tenen la mateixa hora que Barcelona.


Més canvis, l’idioma és el francès (antiga colònia belga) i la moneda,passem als francs Rwandesos. Mentre es fa la paperassa duanera, hem fet el canvi de divises en el mercat negre. Fem pujar al camió tres canviadors, també negres :D, per fer la transacció més clandestina de la llum de tothom. Cada un d’ells portava un bon feix de diners a la mà. El canvi fet és 1€=740 RFr, 10.000sh Ugandesos= 3000 RFr o 1$=540 RFr.


Ens dirigim cap a Kigali, la capital de Rwanda on gestionarem els permisos necessaris per la visita dels goril·les de demà. També visitem un petit mercat d’artesania i deixem per al darrer dia la visita al museu del memorial del genocidi. Amb el camió passem pel desgraciadament conegut Hotel Rwanda (alguns potser heu vist la pel·lícula). En 3 mesos l’any 1994 van morir més d’un milió de persones assassinades violenta i cruelment amb ganivets de tot tipus resultant ésser el genocidi més bèstia entre dues races, els hutus i els tutsis. En part provocat pel govern francès.


Kigali es troba elevada i entre turons, de fet Rwanda és popularment coneguda a Àfrica com el país dels mil turons, entre ells els grans volcans fronterers amb Uganda i la R.D.Congo.


De Kigali ens dirigim al Parc Nacional dels Virunga (volcans) on demà visitarem els goril·les! Dormim al poblet de Kinigi, situat a la porta del parc, a 2200 m d’alçada, al peu del volcà Sabyinyo (3634 m). Ens impressiona la gran quantitat de gent que hi ha caminant amunt i avall per la vora de la carretera i als pobles. És un país molt petit i amb una densitat de població molt elevada