Pàgines

dimecres, 6 d’agost del 2008

Recorrent Istria

Bona nit a tothom!
Avui hem recorregut Istria, la regio nord-oest de Croacia. Hem deixat Žagreb per entrar a Istria, la regio amb mes influencia romana de Croacia.

Pel cami, que ha sigut llarg, hem creuat un tunel com el del Cadi o mes llarg al Parc Natural d'Ucka. Els boscos son impressionants i la costa, una vegada i hem arribat tambe.

La primera parada ha sigut a Porec, poblet pesquer que conserva el Cardum i el Decumanum roma. Us enrecordeu de les llicons d'historia? doncs, nosaltres les hem refrescat.

Tot seguit i despres d'un bon dinar, hem anat cap a Rovinj, un altre poblet de costa encara mes encantador que Porec. Carrerons pavimentats de marbre que van sortint de placetes i van pujant turonets de manera irregular i laberintica, amanits de botiguetes i cases molt cuidades.

De Rovinj, hem fet via cap a Pula, on la presencia romana potser es on es manifesta mes, ja que dins del poble trobem un arc de triomf, un amfiteatre, temples i demes restes romanes molt ben conservades.

De Pula, que esta a la punta inferior d'Istria, hem pujat direccio nord fins Opatija, on passarem la nit. Pel cami se'ns ha fet de nit i ens hem quedat amb les ganes de parar a Labin pero amb la satisfaccio d'haver fet una completa jornada pels llocs mes emblematics de la regio.

Opatija es un poblet que es desplega amb poca amplada des de la montanya fins arran de mar. Aparentment tants hotels com te et fan pensar que es un Lloret de Mar, pero res a veure, es encantador, cuidat, tranquil i elegant. Hem sopat com unes reines en una terrassa al Caffe Wagner, a l'hotel Miljnet, amb musica en viu de fons, violins, piano i veu.... un luxe. La setmana que ve nomes recordar-ho ens entrara una depressio. Pero ara, ha estat tot un regal.

Estem impacients pel dia de dema, anem al parc nacional de Plitvice, ple de llacs, salts d'aigua turquesa, mes boscos impressionants i passarel·les de fusta per anar recorrent aquesta meravella. Res, impacients ens despedim, fins dema seguidors!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

q fort acabo de veure q puc deixar comentaris. faig parring

Q tal viatgeres, estic disfrutant molt dels relats.
Seguiu aixi!!!!

Respecte al cotxe-sauna no us preocupeu, esteu entrenat doncs a barna hi ha vent del Sahara (ho diuen a la tele) i fa 29 graus a les 8 del dematí.

Bon dia al parc de Plivitce!!!!!

Anònim ha dit...

QUE GUAIIIII!!!!!QUE ENVIDIA!!!!!! CREO MONTSE Q A PARTIR DE AHORA LOS VIAJES SIEMPRE CON VANE, HAS IDO A UN BALNEARIO, HABEIS CENADO EN UN RESTAURANTE CON MUSICA EN VIVO. ESTAS SON VACACIONES Y NO LOS VIAJES HEAVIS QUE PREPARA MARC.
APA NENES A SEGUIR CONTANDO LO QUE VEIS PARA PONERNOS LOS DIENTES LARGOS. POR CIERTO, NO OS LO HABIA DICHO, QUE FOTOS MES XULES QUE ESTAIS HACIENDO.
PETONETS
EVA