Pàgines

dijous, 26 de juliol del 2007

Volca actiu si, pero mandros.

Avui hem agafat un ferry des de Kagoshima fins a l illa, que ja no es illa, de Shakurashima. Es peninsula des de la darrera important erupcio del volca que es quan es va produir la fusio.

Hem agafat un bus d aquests que es una excursio montada, degut a l extensio del recorregut i que no hi havia mes alternativa per moure s

Eren tots japos menys nosaltres. La veritat es que per aqui baix no hem trobat cap turista occidental. Aixi que les nostres fotos...son uniques!!

Durant el recorregut hem vist dofins nedant en grups i molt a la vora de la platja, a uns 10 metres!

El tour consistia en fer una volta sencera a l illa, passant per la zona d unio, de manera que es veien els tres craters del volca des de tots els punts de vista (menys aeri, ja ens hagues agradat!).

El volca tot i considerar-se actiu, esta molt tranquil. Podeu veure petites il.lusions optiques de fumaroles a la part superior esquerra. En el museu el sismograf esta pla al 0, de totes maneres deia que en el que portem de 2007 o 19 (segons l any japones) hi ha hagut 38 erupcions o escopinades. I l any anterior, any 18, un total de 51. Hem mantingut la mirada antenta durant tot el dia pero res de res. Haurem d esperar a dema al volca Aso, una mica mes al nord.

Per cert, pels eginyers geolegs, a Picasa hi ha una foto de com es soluciona el tema de la lava per les poblacions que viuen al peu del volca.

Ahir vem veure un torii amputat i avui l hem vist enterrat per la lava. La foto...a picasa.

En aquesta foto oi que es veu la lava?. Si, oi?. Es que tenim tantes ganes de veure un volca que al final tot sembla el que no es.

Avui la calor ha apretat molt de nou. En Marc ho esta portant molt millor que una servidora!.

Avui hem dinat a l estacio en un Italia que es deia Alioli. Hem pres un menu on deia pasta i pizza a la volunta. Doncs aixo de la volunta es que fins que no dius prou, ells et van servint porcions de 4 en 4. La noia ha vingut 5 vegades !!! i es que la pizza passava sola de lo fina i bona que era. Des pres una bona migdiada al tren bala.

Ara som a Kumamoto, i d aqui despres de visitar una mica la ciutat, marxarem a mig mati cap a Aso per veure una altra zona volcanica amb mes infraestructura (teleferic) i dormirem a Oita si tenim temps perque volem fer moltes coses.

Des d aqui bones vacances a tots els que esteu a punt de comencar-les. I a la resta, esperem que seguiu llegint-nos.

Una abracada a tothom !!!

2 comentaris:

Narcís ha dit...

Ummmm... jo diria que les fotos de les colades en realitat són del mapa dels inferns, de la Seu d'Urgell. De fet jo encara no he vist cap japones... on sou en realitat?

Ignasi ha dit...

hla macus,
ja veig que aquells paperots que us vaig donar si que us han servit per agafar l´avio....
No sabeu quina enveja que feu, sort que almenys passeu calor com els pobres de llinars.
Ei ja que esteu per aki, em podeu mirar que val la PSP ????
Q disfruteu molt !