Pàgines

dimarts, 31 de juliol del 2007

Torii toriiito torii

Avui hem deixat Osaka i en 15 minuts amb el tren ens hem plantat a Kyoto per passar-hi 2 dies sencers tot i que la ciutat es mereix gairebe 4 o 5 dies per no dir, una setmana. Esta plena de temples i jardins, sobretot.

Hem arribat a l estacio, tot un simbol de modernitat per una ciutat que conserva l encant del Japo tradicional. Es va inagurar el 1997 i va mereixer un premi d arquitectura internacional. Es de Hara Koji.

Descarreguem trastos a l hotel. I comencem a explorar la ciutat amb un pase que hem comprat de dos dies per agafar el metro i el bus les vegades que faci falta. Al metro hem xerrat una bona estona amb una noia molt agradable que tenia ganes de practicar l angles.

Hem anat a fer primer de tot, el que es coneix com el "paseo del filosofo". Es un cami que voreja un canal pel qual et vas trobant diferents temples i jardins preciosos. Els jardins son del tipus zen, amb sorra o grava raspatllada, i la zona verda era tota una catifa de molsa sense cap fulla. D aixo se n encarregava el personal que no parava de respatllar la molsa i mantindre tot l entorn com una patena. Entre tot, rierols, fonts i saltets d aigua per acabar d ambienta-ho tot.
En alguns jardins hi havien figures fetes amb la sorra amb uns talusos de forta pendent (mes dels 35 graus teorics) que ben be encara no entenem com s aguanten tot i que en algun feia pudor de cola!.

Pels del xinoxano n hem trobat un amb el logo del club! tipus zen

Hem passejat pels jardins del palau imperial, els quals no es poden visitar en la seva totalitat perque hi resideix algu important. Les mesures de seguretat son eficients i en Marc les ha posat a prova. Feia tant sol, que el noi s ha arrambat a la petita ombra que feia el mur de tancament (el sol estava molt vertical). Com que s hi ha acostat massa, han comencat a sonar sirenes i a cridar algu per un altaveu en japones. Quina vergonya!!! i quin fart de riure!

Hem agafat, en aquest cas, el tren perque era una mica lluny un dels temples a destacar de Kyoto. Es tracta d un santuari a peu de muntanya on els caminets per anar als temples estan coberts per toriis un a costat de l altre fins a 4km de longitut.

Els ultims minuts del dia hem fet un passeig per la zona comercial i quan s ha fet fosc hem passejat per Pontocho per recorrer els carrerons antics amb cases tradicionals amb fanalets encesos i que ara son restaurants amb molt d encant arran de riu, i no gaire economics.

Ara ens anem a dormir, previa planificacio de l etapa de dema que tambe promet forca i cal fer-ho be perque a les 5 de la tarda tanquen els temples i els monuments i cal optimitzar recorreguts!

bona nit a tothom!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Uoooo! Jo us intento anar seguint pel google Earth, l'unic q no vaig trobar el pont akell de fusta, segur q no el vau sumiar??? Es q no trobu el poble/ciutat iwakuni. Es q ara q el google earth te edificis en 3D i que a Japo ni ha molts d'entrats, es divertit passejars-hi. Proposo que quan tingueu temps feu una mena de recorregut amb el mateix google earth. Hi ha la opcio q tu li marques els punts i ell et fa el recorregut a la velocitat que vols i despres el pots guardar en un arxiu si vols :P (Jo ho vaig fer amb una cursa d'orientacio).
Bufff es molt dur tornar de vacances eh, no us ho recomano xD